Over Ons

Advocaat Review komt voort uit Advocaatscore. Dit product is begin 2017 gelanceerd binnen de Nederlandse advocatuur. Drie ondernemers, met juridische achtergrond en al langer actief in de advocatuur, zagen dat de advocatuur zo’n beetje de laatste branche in Nederland was waarin reviews nog geen enkele rol speelden. Terwijl andere sectoren binnen de zakelijke dienstverlening, denk aan financieel adviseurs, verzekeraars, maar ook de zorg en supermarkten druk bezig waren met hun online profiel, bleef de advocatuur achter. Geen reviews. En al helemaal niet open en bloot beschikbaar. Stel je voor dat andere mensen kunnen zien hoe cliënten de dienstverlening ervaren!

Het was even zoeken naar advocaten die inzagen dat het publiceren van reviews eigenlijk heel normaal is. Je levert als advocaat een dienst en vraagt de afnemer – cliënt – of men tevreden is. Dat doe je omdat je zelf benieuwd bent hoe cliënten jouw dienstverlening ervaren (daar kun je van leren!) en bovendien zijn reviews een wezenlijk onderdeel van het online profiel van een organisatie. Mensen die online op zoek gaan naar een advocaat laten zich – naast prijs, kennis, beschikbaarheid en afstand – ook leiden door ervaringen van anderen.

Inmiddels is Advocaatscore helemaal ingeburgerd in de advocatuur. Ruim 1200 advocaten maken gebruik van de tool. Voor ons reden om al die beoordelingen te bundelen. Immers, zo kunnen potentiële cliënten, zowel zakelijke als particuliere, nagaan hoe het met de dienstverlening bij de diverse kantoren is gesteld. Dat zegt iets. De soft skills van een dienstverlener zijn, zeker in de advocatuur, van belang.

Via Advocaat Review hopen we bij te dragen aan meer transparantie binnen de sector. Bij actief gebruik van Advocaatscore – door alle advocaten van Nederland – gaat het niveau van de dienstverlening binnen de sector omhoog. Daar zijn we van overtuigd. De rotte appels zullen verdwijnen, advocaten die beoordelingen niet aandurven hebben blijkbaar iets te verbergen, advocatenkantoren die het beste met hun cliënten voor hebben komen bovendrijven. Dat is allemaal toekomstmuziek, maar het is wel onze missie: de dienstverlening in de Nederlandse advocatuur naar een hoger niveau tillen! Met Advocaat Review willen we hierin een volgende stap zetten.